Site-ul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR)

Această declarație se aplică conținutului publicat pe domeniul: www.afir.ro 

Acest site este gestionat de Direcția Relații Publice din cadrul AFIR și este conceput pentru a fi utilizat de cât mai multe persoane, inclusiv de persoanele cu handicap.

Toți utilizatorii ar trebui să poată:

 • să mărească textul cu până la 200 % fără probleme
 • să navigheze pe cea mai mare parte a site-ului utilizând doar tastatura
 • să navigheze pe cea mai mare parte a site-ului cu ajutorul cititoarelor moderne de ecran și al software-urilor de recunoaștere vocală (pe calculatorul sau telefonul lor)

Site-ul este conceput să respecte standardul tehnic EN 301 549 v.3.2.1 pentru site-uri și aplicații mobile. Standardul urmează îndeaproape nivelul „AA” al Orientărilor privind accesibilitatea conținutului web (WCAG) - versiunea 2.1.

 

Nivel de conformitate

Acest site este parțial conform cu standardul tehnic EN 301 549 v.3.2.1 și cu Orientările privind accesibilitatea conținutului web (WCAG) 2.1 nivelul AA

Site-ul a fost testat ultima dată pe 20 iunie 2023.

 

Pregătirea declarației

Această declarație a fost întocmită pe 22 iunie 2022.

Ea se bazează pe examinarea unui eșantion reprezentativ de pagini web de către un expert în materie de accesibilitate din cadrul AFIR, utilizând o combinație de teste manuale și automate.

 

Observații

Vă invităm să ne spuneți care este opinia dumneavoastră cu privire la accesibilitatea site-ului www.afir.ro . Vă rugăm să ne informați dacă întâmpinați obstacole în materie de accesibilitate:

 • Telefon: 0728 107 516
 • Formular de contact: Scrieți-ne (vă rugăm să nu includeți în solicitare date sensibile, de exemplu informații care v-ar putea dezvălui situația financiară/medicală sau orice alt subiect sensibil).

 

Compatibilitatea cu browserele și tehnologiile asistive

Site-ul oficial al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) este conceput astfel încât să fie compatibil cu următoarele tehnologii asistive standard:

 • cea mai recentă versiune a browserelor Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox și Apple Safari;

 

Specificații tehnice

Accesibilitatea site-ului oficial al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) se bazează pe următoarele tehnologii pentru a lucra cu combinația specifică de browser web și orice tehnologii sau plugin-uri de asistență instalate pe calculatorul dumneavoastră:

 • HTML
 • WAI-ARIA
 • CSS
 • JavaScript

 

Conținut inaccesibil

În pofida tuturor eforturilor noastre de a asigura accesibilitatea site-ului oficial al Comisiei Europene, suntem conștienți de unele limitări, pe care dorim să le rectificăm. Mai jos este prezentată o descriere a limitărilor cunoscute și a soluțiilor potențiale. Vă rugăm să ne contactați dacă vă confruntați cu o problemă care nu este menționată mai jos.

Limitările cunoscute ale site-ului oficial al AFIR:

 1. Grafice și diagrame – utilizarea culorilor: Unele grafice și diagrame de pe site se bazează doar pe culori pentru a comunica informații, ceea ce creează confuzie pentru persoanele cu tulburări de vedere cromatică.
 2. Grafice și diagrame – texte alternative: Graficele și diagramele nu sunt accesibile utilizatorilor de cititoare de ecran, deoarece nu conțin texte alternative adecvate. 
 3. Hărțile: Unele conținuturi din hărți nu au text alternativ pentru persoanele cu deficiențe de vedere.